4 Mart 2013 Pazartesi

Enginar mı oooo yeaaaa!!!

Benim için her öğle yemeği bir dert, bu yüzden genellikle yemiyorum. Günüm kısaca şu şekilde ilerliyor. Sabah saat 8 buçuk-9 arası Beren Bey ile uyanıyorum. Hemen onun kahvaltısı hazırlanıyor ve öncelikli Bero kahvaltısını yapıyor. Sonrasında eğer dışarı çıkmayacaksak ben kendime bir kahvaltı hazırlıyorum. Zaten ben kahvaltımı edene kadar saat 10 buçuk civarına geliyor. Berenle oyunlar, sohbetler, danslar derken 1'e doğru bizim küçük beyin uykusu geliyor ve yatıyor. Bu benim için yalnız kalacağım yaklaşık 2-2 buçuk saat anlamına geliyor. Yeni anneler bilir bu zaman çok değerlidir bizim için. Yapmak istediğimiz bir sürü şeyi bu iki saate sığdırmak zorundayız. Kitap okunacaksa bu arada okunacak, tv izlenecekse bu arada izlenecek, benim bir de başımda bu ara örgü de var, eğer yorgunluk varsa bu iki saatte uyudun uyudun yoksa akşama kadar yorgun olmaya devam etmek zorunda kalıyorsun. Tabi Beren'e öğle yemeği ve kendimize akşam yemeği  yapmak da bu saatler arasında olmak durumunda kalıyor. Yapılacak bunca işin arasında bir de öğle yemeği yemek hiç cazip değil. Gerçi Beren uyandıktan sonra da yemek yiyebilirim bunda sıkıntı yok ama işte, uyumuş dinlenmiş, oyuna aç kalmış bir Beren'le vakit o kadar hızlı geçiyor ki o da aklıma gelmiyor tabi. Bu ara biraz kilo verdim, zayıf olmak güzel bir şey buna hiç lafım yok ama çok zayıf olmak da iyi olmuyor. Bir de yorgun düşüyorum bir süre sonra aç olduğum aklıma geldiğinde. Konuyu uzatmayayım böyle böyle kısa çabuk kalorisi az vitamini fazla atıştırmalıklar ürettim kendime. Daha çok Beren'e yaptığım çorbalardan içiyorum bu aralar.

İrem'in Enginar Salatası



Bu yazı bugün yaptığım yerken mest olduğum bir salata ile ilgili :) Hem kolay hem de besleyici olan bu salatayı  " ayyy hafif acıktım ne yesem acaba!?" diyenlere armağan ediyorum. Malum Mart ve Nisan ayı Enginar ayı. Beni tanıyan herkes bilir ben dereotundan nefret ederim. Yani şimdi nimete böyle demek istemem ama gerçekten hissettiklerimi ancak bu duygu ile ifade edebiliyorum. Örneğin dereotu ile aynı torbaya girmiş salatalığı bile yemem. O derece yani! Annem de senelerdir herkes gibi enginarı dereotu ile yapangillerden. Tabi ben bunca sene sadece bu yüzden enginarın tadını bilmeden büyüdüm :) Sonra bir gün süper yemekler yapan Bilge arkadaşım Enginar dolması yaptı bize. Biliyor ben dereotu sevmem hiç koymamış içine de yanına da. Yedim ve o gün enginar ile olan aşkım başladı. Ayyy o ne güzel bir sebzedir yarabbim! Neyse dediğim gibi bu aylar enginar'ın kılçıksız, yumuşak olduğu en güzel zamanı. Biz de bunu değerlendirip, yemeğini, dolmasını, salatasını herşeyini yemek istiyoruz bu aziz sebzenin. Ben bugün bana kalan iki saatlik süreçte Beren'e yemek yapmak ve uyumak hakkımı kullandım. Bu yüzden hemen en pratiğinden enginar salatası yaptım kendime de. Burada ana malzeme haşlanmış enginar, geri kalanı ne isterseniz o :)
Ben evde bulunan salata malzemelerini kullandım, çok birşey yoktu olanlarla idare ettik işte :) Benim salatam marul, taze soğan, enginar ve kornişon turşudan oluşuyordu. Üzerine klasik zeytinyağı, limon ve tuz. Ama dediğim gibi bu başka birçok yeşilliğin yanına da süper gider! Neyse salata zevkiniz yapın, içine haşlanmış enginarı atın, isterseniz nar ekşisi de çok iyi gider üzerine, haydi afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Ooo bu süper oldu, ben yaparım önümüzdeki günler, mis gibi az kalorili. Ellerine sağlık eli lezzetli arkadaşım benim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim!! Valla çok güzel bir salata oldu bu Sedoş! Hem çok da pratik! Şimdiden afiyet olsun!

      Sil
  2. İremcim, sen bu detayları anlatırken bende bir kaç ay sonra yaşayacaklarımı görüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet'cim ilk aylar kolay daha çok uyku daha az enerji zamanları :) Ama büyüdükçe dediğim şekilde bize sadece gün içerisinde birkaç saat kalıyor bir şeyler yapmak için :) Her dakikası her saniyesi çok keyifli ama garanti verebilirim :) Sana tavsiyem yeni doğduğunda bebişin o ne zaman uyursa sen de uyu, geleni gideni boşver, onlar anlayışlı olacaklardır zaten :) Yenidoğan için bol enerji lazım sana :)

      Sil