9 Mart 2013 Cumartesi

Bebeklerin anneanne istilası!

Canım annecim pamuk gibi kadın, enerjik, capcanlı, ruhu genç bir insan kendisi :) Kadınların yaşı söylenmez ama kendisi bu durumdan hiç gocunmadığı için belirtmeden geçemeyeceğim 53 yaşında bir deli fişek benim annem! Sağolsun tüm dostlarım da severler kendisini, hatta onlar arasındaki adı "Emoş"'tur. O kadar bizden biri yani. Geçen Perşembe günü canım dostlarımla kararlaştırdık anneme gittik. Aldık bizim minnoşları da koyulduk Dragos yollarına. O kadar aç gitmişiz ki gözümüz hiç bir şey görmedi hemen harika hazırlanmış masaya üşüştük :) Sofranın ortasında görmüş olduğunuz yeşil salata " ıspanak salatası" hemen buradan tarifini de vereyim. 

Ispanakları güzelce yıkayıp, minik minik kesiyorsunuz. İçine nar taneleri, domates, ceviz içi, kornişon turşu, nar ekşisi, sarımsak, zeytinyağ ve limon koyuyorsunuz, buyrunuz size hızlı, lezzetli ve faydalı bir salata alternatifi. Diğer börek, tatlı tariflerini ayrıca bir yazımda paylaşacağım :)

Kendimizi kaybetmeden önce fotoğrafını çekmeyi başardığımız enfes yiyeceklerle dolu soframız!

Bir yandan yemeklerimizi yiyoruz, bir yandan sohbet ediyoruz, bizim minik canavarlar da ortalıkta ellenmedik yer bırakmamacasına araştırmaya giriştiler. Oyuncaklar, el süpürgesi, çalı süpürge, telefonlar, kumandalar vs havalarda uçuşuyor. Arada paylaşılamayan ürünler yüzünden çığlık çığlığa bağrışlar, telefondan açılan Gangnam style şarkısı ile çoşmalar :) Çok şenlikliydi anlayacağınız, 5 saniye içerisinde o toplu, tertemiz ev bir kaos ortamı yaşadı, annemin koltukları çok değerlidir her yer batsın koltuklara bir şey olmasın :) Neyse günü kazasız belasız, hiç bir şey kırmadan ve en önemlisi koltukları lekelemeden bitirmeyi başardık! 

Sonra saldık bebeleri anneannenin üzerine :) 




2 yorum:

  1. Emoşum ya, daha diyor ki havalar ısınınca parka gideriz. Bizi yine bekliyor yani :) Neşeli, enerjik, mutlu. Pamuk gbi kadın gerçekten!

    YanıtlaSil
  2. Emoş ve çocuklar beşli resim çok güzel:)

    YanıtlaSil