5 Mart 2013 Salı

31 yaşımda hala öğrenciyim!

Ayyy gaza geldim bir akşama iki yazı sığdırdım valla :) Aslında yazıyı yazıp programlayabiliyoruz, yani takvimden gün ve saat seçerek ne zaman istiyorsak o zaman yayınlanmasını sağlayabiliyoruz ama ben heyecanlı insanım bekleyemem, yazdıysam paylaşmam lazım, uyuyamam yoksa. Bu arada fark ettim ki çoğul şahıs kullanarak yazmışım cümleleri. Oradaki biz "blogger" arkadaşlarımı da kastetmek için, artık ben de onlardan sayılırım yani bir sürü yazı yazıyorum burada büyük bir ciddiyetle (!) :)
Neyse yazımın konusu büyük bir gurur duyarak okuduğum ikinci üniversite!
Heyecanlı blogger iromania" yazımda bahsetmiş olduğum hayatıma güzel katkıları bulunan arkadaşım nam-ı değer Dışavurum Seda Asolar dostum sayesinde İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi olmaya karar verdim. Sistem çok basit işliyor aslında, tek yapmanız gereken daha önce 4 yıllık bir üniversiteden mezun olmak. Ben Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldum, oldum da nasıl oldum bir ben bir allah biliyor :) 8 senede falan mezun oldum hatta annem geçen sene diplomamı görene kadar mezun olduğumdan hep şüphe etti. Üniversite zamanları apayrı bir hikaye, benim okulu bu kadar uzatmam aptallığımdan değil, salaklığımdan :) Kafam çalışıyor da derse değil dönemleri :) Benim modum şuydu her sabah ; kışın "offf hava çok soğuk bu havada evden çıkılmaz", ilkbahar " abi hava süper ne işimiz var okulda, derste gezelim", yaz; " bu sıcakta derse girilmez, bebek süperdir sahile gidelim serin serin", sonbahar; " çok yağmur var ya bu havada kim gidecek taaaa oralara" diye diye geçti 8 sene zaten :) Olay şu ki ben okumayı severim aslında, ders çalışmayı, not tutmayı vs ama canım isteyecek işte.Neyse öyle böyle güzel anılarla bitti birinci üniversitemiz işte!
Gelelim ikincisine :) Sanki hiç işim gücüm yok, bütün gün yan gel yat bir de tutturdum Sosyoloji okuyacağım diye. İyi ki de başladım valla, ilk dönem Ocak ayında bitti. Vizelerim gayet iyi geçti ( istatistik hariç), 70'ler, 80'ler uçuşuyor havalarda notlar şahane ama final zamanı biraz yoğun ve yorgundum..Tam Beren'in akşam uyku düzeninin değiştiği zamana denk geldi, akşam oturup çalışacak mecalim kalmıyordu, hiç çalışamadım finallere ve zaten birkaç ders fire vererek bitirdim ilk dönemi. Ama bahar dönemine çok gaza geldim sadece geçmeye değil direk yüksek notlar almaya odakladım kendimi :) 25 Şubat itibariyle de bahar dönemi başladı haydi hayırlı uğurlu olsun!
Sosyoloji güzel bir bölüm, okuması keyifli, öğrendiklerim hayatımın akışı için de çok etkili olabiliyor. İlk dönem derslerim;
Psikoloji
Felsefe
Sosyoloji
Siyasal Bilimler Tarihi
İstatistik
Aslında ders sayısı az ama okunacak döküman çok!Okumak da yetmiyor ki anlamak lazım! Felsefeyi öyle hop diye anlayamıyorum ben mesela :) Bir kaç kere okumam lazım, yani içeriği anlamadan önce cümleyi çözmem gerektiği bir sürü durum oluyordu.
Bahar dönemi derslerim;
Küçük Gruplar Sosyolojisi
Sosyal Bilimlerin Felsefesi
Psikoloji II
Uygarlıklar Tarihi
Sosyoloji II
Bu yazıyı da neden yazdım :) Hem bu konuda önümüzdeki sene gaza gelip ben de yapayım mı acaba diyen birileri olabilir hem de destek lazım bana gaz lazım biraz daha :) Şaka bir yana finaller 8-9 Haziran haberdar ederim sonuçlardan!


2 yorum:

  1. Canım benimmmm :) Ben de çalışıyorum vakit buldukça bir kaç sayfa da olsa. Bu dönem notlarımız yüksek olacak -inşallah- :)

    YanıtlaSil
  2. İnşallah Sedoşşş!!!

    YanıtlaSil