18 Şubat 2013 Pazartesi

Hamilelik mi, ooooo noooooo!!

Geçenlerde bir arkadaşımıza gittik, kendisi 36 haftalık hamileydi. (11 Şubat itibariyle artık hamile değil tabi :)) Birden o günlerim geldi aklıma..Bir çok insanın aksine aslında çok kolay bir hamilelik geçirdim ben. 5 aylık olana kadar iş yerindeki arkadaşlarım şüpheyle yaklaştılar hamile olduğuma. Ne midem bulandı, ne de birden aşırı kilo aldım. Sadece biraz fazla uyudum ilk başlarda. Bebek sahibi olma fikri çok güzeldi de, hamilelikle geçecek 9 ay zor geldi bana açıkçası. Karakter olarak hareketlerimin kısıtlanmasından oldum olası nefret ederim. Hamilelikle başladı yasaklar. Onu yeme, bunu ye, onu içme, bunu iç..Bir de üzerine sürekli bir uyku hali. Bir de yoğun çalıştım o dönemde. Şehir dışında geçecek bir roadshow yönetmeye çalışıyordum. Dediğim gibi ilk 5 ay güzeldi de, bana 6. aydan sonra saha da koşturmak zor geldi. B12 eksikliği çıktı tam da bu ara, haydi onun etkileri ile uğraş, gün aşırı aşılar ol. Ben sabırsız insanım hamile kaldıysam hemen doğurmam lazım, bekleyemem öyle. Tabi yaratan böyle düşünmemiş, sonra dedim ya fil olsaydık 2 sene hamile, oooo noooooo!!! Kaderimize mecbur razı olduk bekledik 39 hafta :)
Aslında benim aksime bir çok arkadaşım çok memnundu hamile olmaktan, örneğin nam-ı değer Dışavurum arkadaşım Seda Asolar 15-16 ay hamile olarak dolaşabilirim demişti bir kere. Ben de dedim Seda bu neyin kafası? ( Bu da arkadaşımla aramızda minik bir espridir araya sokuşturayım dedim)
Öyle ya da böyle hamileliği sevsek de sevmesek de sonuç her şeye değiyor. Ben yine de ne zaman hamile bir kadın görsem offff diyorum :) Bu da böyle bir yazı oldu işte :)







4 yorum:

  1. Ya bencede hamilelik hiç zevkli değildi; ki benimki de acaip rahat problemsiz bi hamilelikti ama nedense sevmedim hamile olmayı :( ama sonucu müthişşşş!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili adsız :) Kimdiniz acaba bilemedim ama hamilelik olayı gerçekten sabır işi, ben de o kadar sabır yok sanırım...Bel ağrısı, sırt ağrısı, sürekli bie çişim var durumu, eller şiş, yürümek zor, pufff valla çok kilo alanlar nasıl yapıyor hiç bilmiyorum :)

      Sil
  2. Yaaa ne güldüm yineeee!!! Offff!
    Bu hamile kafasai tam bana göre, ye, ic, yat. Su almaya bile kalkma mumkunse cevrendekiler getirsin, icinde kimil kimil hareket etsin sabi, bacaklarini kenara aca aca yürü. Bir de her sey komik geliyordu bana hamileyken, yani zaten gulecwhim bir seye 3 kat fazla gülüyordum, 3 ama 4 kesinlikle degil, ölçtüm.
    Ne guzeldi, beraber tasimistik bebelerimizi, koca gobeklerimizle havuza girip, evde Calikusu izleyip ziril ziril aglamistik -tamam, birimiz aglamis olabiliriz- :p
    Ozledim, seni de, hamileligi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Seda hamile kafası sana güzel bebeem! Ben her şeyi kendim yapmayı sevdiğimden yoruldum çok kesin. Diyorum söyleyene kadar kalkar kendim yaparım. Hatırlamıyor musun 38 haftalık hamileyken bile her sabah yıkadığım balkon hallerimi, ya da süpürdüğüm ev hallerimi..Yok anacım ben hop dedin mi kalkıcam, pıt dedin mi koşucam..Mizacım böyle, hamilelik kafası mizacıma ters :) Bak Beren koşturmaya başladı kendimi buldum onun peşinde :))

      Sil