25 Mayıs 2013 Cumartesi

Semizotlu enginar salatası!

Ayyy bir süredir enginara aşkım devam ediyor. Sırf kılçıksız enginar bulmak için pazara gider oldum. Bu da erik gibi zamanı kısıtlı bir sebzegil. Etinden sütünden yararlanmak, karaciğeri parlatmak lazım :) Sevgili arkadaşlarım bilirler benim karaciğerin parlamaya çok ihtiyacı var :)

Geçenlerde annemden öğrendiğim bir tarifi paylaşmak istedim. Semizotlu enginar salatası :) Garanti veriyorum  enginar aylarının vazgeçilmezi olacak :)

Azıcık karışık gözüküyor ama adı üzerinde SALATA bu :))


Malzemeler: ( 2 kişilik)

3 adet enginar
Yarım sap semizotu
2 adet salatalık
1 adet taze soğan
3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Taze nane
Zeytinyağı
Limon
Tuz

Şöyle ki; enginarları yaklaşık 20 dakika haşlayacaksınız. Semizotu güzelce yıkanacak. Haşlanmış enginarları küp küp doğradıktan sonra yıkadığınız semizotlarını üzerine doğrayacaksınız. İki adet küçük doğranmış salatalık ve taze soğanı da ekledikten sonra işin asıl tadını veren sosunu hazırlamaya sıra geliyor. Taze nane ( dilediğinizce) robota konularak üzerine yoğurt, tuz, sarımsak,zeytinyağı ve limon ilave edilerek bızzzzzzzzz mutfak robotunda parçalayacaksınız. Daha önce hazırlamış olduğumuz semizotu, salatalık ve enginar karışımın üzerine sosu gezdirip afiyetle yiyeceksiniz. Yediğim en güzel enginarlı salatalardan biri, şiddetle tavsiye ederim!!!

Haydi afiyet bal şeker olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder